Forecasting Release 2019.05.01

In de nieuwe release van Forecasting zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd:

Redesign Supplybrain

Nu het Supplybrain-logo definitief is, is ook het design van de applicatie onderhanden genomen. Er is een nieuwe thema genaamd ‘Supplybrain Green’. Tevens beschikt de applicatie nu over een zogenaamde ‘dark-mode’. Switchen van thema kan via de instellingen-pagina van je gebruikersaccount.

Status per afleverdag

Om overal van de juiste vraagvoorspelling uit te gaan wordt er voor elke afleverdatum een status bijgehouden. Op basis van deze status wordt bepaald of de forecast nog aanpasbaar is, wat er in de export wordt getoond en of er alerts af moeten gaan. De volgende statussen zijn voorzien:

  • Forecast: Er wordt een dagelijkse voorspelling berekend
  • Order: De order is ontvangen en verwerkt
  • Unexpected: Er is een order ontvangen die niet is verwacht
  • Expired: Het bestelmoment is voorbij en er is geen order ontvangen
  • Withdrawn: Er is een order geweest welke is vervallen

Alert bij ontbrekende order

Wanneer een order twee uur na het verstrijken van het ordermoment nog niet ontvangen is krijgt de afleverdag de status ‘Expired’. Hiervan wordt ook een alert aangemaakt.

Raadplegen Forecast KPI

Er is een nieuw scherm toegevoegd om de kwaliteit van de forecast te raadplegen. Per locatie of per artikel wordt de totale forecast, de gemiddelde forecast en de SMAPE-score getoond. De SMAPE-score ligt altijd tussen de 0% (geen afwijking) en 200% (maximale afwijking).

Onderhouden promoties

Er zijn twee nieuwe schermen toegevoegd om promoties en promotietypes per klant te onderhouden. De opgevoerde promoties worden uitgesloten van de reguliere forecastberekening.

‘New item’-alert alleen voor verkoopartikelen

New Item-alerts worden niet meer aangemaakt voor grondstoffen, halffabrikaten en verpakkingsmaterialen.