Forecasting Release 2019.08.01

In deze nieuwe release van Forecasting zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd:

  • Automatische detectie van changepoints
  • Seizoenspatronen toekomstig Forecasting 2.0-model
  • Diverse verbeteringen aan de schermen
  • Bugfix: Forecast nieuwe artikelen niet zichtbaar

Automatische detectie van change points

Forecasting zal, op basis van de historische verkopen, ook automatisch change points gaan detecteren: Als er een structurele afwijking van de vraag gesignaleerd wordt en er nog geen handmatig change point aanwezig is, zal het systeem een change point voorstellen. De automatische change points kunnen vervolgens worden geaccepteerd of worden afgewezen door de planner. Op basis van de eerste ervaringen zal het algoritme in de volgende release verder worden verbeterd. Ook zal er functionaliteit komen om de handmatig aangemaakte change points te valideren.

Seizoenspatronen in toekomstig Forecasting 2.0-model

Het eerder aangekondigde Forecasting 2.0-model draait inmiddels mee op de achtergrond en heeft met ingang van deze release nu ook ondersteuning voor seizoenspatronen. Deze worden op artikelniveau bepaald aan de hand van de historische orders waarbij ontbrekende reguliere weken (als gevolg van promoties en feestdagen) worden geïnterpoleerd. Met deze verbetering komt de uitrol van het nieuwe model weer een stap dichterbij. Om de resultaten goed te kunnen monitoren is er ook gewerkt aan een (intern) scherm om de verschillende modellen met elkaar te kunnen vergelijken.

Diverse verbeteringen aan de schermen

Aan de schermen zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd die het werken met de applicatie makkelijker moeten maken:

  • Bij het toevoegen van een artikel aan een promotie is de standaardactie voortaan ‘Save and new’ inplaats van ‘Save and close’. Hierdoor is het makkelijke geworden om een promotie in te voeren.
  • Bij alle kalenders is voortaan ook het weeknummer zichtbaar naast de datums. Het weeknummer is ook toegevoegd aan het promotiescherm.

Bugfix: Forecast nieuwe artikelen niet zichtbaar

De forecast van nieuwe artikelen was voorafgaand aan de ingangsdatum alleen zichtbaar in het scherm Long Term Forecast en niet in het scherm Demand Forecast. Dit is opgelost.