Forecasting Release 2019.10.01

In deze nieuwe release van Forecasting zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd:

  • Melding indien een ordermoment of levermoment valt op een feestdag
  • Dagelijkse email met forecast kwaliteit ( per model)
  • Automatisch advies om van model te wisselen
  • Forecasting 2.0 model maakt vanaf nu gebruik van de weersverwachtingen
  • Velden met totalen in promotiescherm
  • Mogelijkheid om meldingen per gebruikersgroep te onderdrukken
  • Kleine verbeteringen

Melding indien een ordermoment of levermoment valt op een feestdag

Een ordermoment of levermoment op een feestdag kan tot problemen leiden. De klant is bijvoorbeeld niet geopend tijdens aflevering of vergeet een order te plaatsen. Daarom verschijnt er een instelbaar aantal dagen voorafgaand aan de feestdag een eenmalige melding. Daarbij wordt rekening gehouden met de feestdagen uit het land waar de klant is gevestigd. Voor de gebruiker is deze melding een aanleiding om even af te stemmen of er een wijziging in het leverschema nodig is.

Dagelijks email met forecast kwaliteit

Dagelijks wordt er naar 1 of meerdere email adressen een informatieve email gestuurd met de kwaliteit van de verschillende forecast modellen. Het betreft een eerste versie. De verwachting is dat er nog extra overzichten bij komen.

Automatisch advies om van model te wisselen

1x per week wordt per klant beoordeeld of het actuele forecast model dat wordt gebruikt nog wel het beste model is. Daarbij wordt gekeken naar de forecast kwaliteit in de voorgaande weken en de forecast kwaliteit van het model in vergelijkbare historie voor de komende weken. Als een ander model beter is dan verschijnt er een melding met het model dat beter geschikt is.

Forecasting 2.0 model maakt vanaf nu gebruik van de weersverwachtingen

Vanaf nu is er een model beschikbaar dat gebruik maakt van de weerverwachting voor de komende dagen. Het betreft Forecasting 2.0. Dit model bepaalt eerst de artikelen die temperatuurgevoelig zijn. Voor deze artikelen wordt bij een temperatuur die afwijkt van het seizoengemiddelde de forecast verhoogd of verlaagd  met een factor die op basis van historie automatisch is bepaald.

Velden met totalen in promotiescherm

In het scherm waar de gebruiker bij een promotie per artikel de initial en final forecast opvoert wordt nu ook een regel met het  totaal over alle artikelen getoond. Hierdoor kan makkelijk gecontroleerd worden of het totaal klopt me de opgave van de klant en worden invoerfouten voorkomen.

Mogelijkheid om meldingen per gebruikersgroep te onderdrukken

Sommige technische meldingen zijn voor planners minder relevant en sommige functionele meldingen zijn voor technische beheerders weer minder relevant. Vanaf nu is het mogelijk om per gebruikersgroep in te stellen welke meldingstypes er getoond dienen te worden.

Kleine verbeteringen

Technische verbeteringen om de gebruikerservaring te verbeteren.