Forecasting Release 2019.11.01

In deze nieuwe release van Forecasting zijn er veel verbeteringen doorgevoerd:

  • Schermen om het afleverschema (Schedule) en de aflevermomenten (Moments) te onderhouden
  • Scherm om per artikel een ander forecast-model te kunnen instellen
  • Verbeterde melding indien een ordermoment of levermoment valt op een feestdag
  • Verbeterd scherm voor het onderhouden van changepoints
  • Senior planner heeft nu ook toegang tot de grafiek waarin je de Forecast van verschillende modellen naast elkaar kunt zien.
  • Dagelijkse email met forecast kwaliteit ( per model) is verbeterd voor niet AH klanten.
  • Nieuw scherm waarin je kunt zien of de totale promotie forecast opnieuw is verdeeld over de weekdagen
  • Het is weer mogelijk om voor een individueel artikel de forecast opnieuw te laten berekenen
  • Kleine verbeteringen

Schermen om het afleverschema (Schedule) en de aflevermomenten (Moments) te onderhouden

Vanaf nu zijn er 2 nieuwe schermen waarin je het afleverschema kunt invoeren. Bij Hoogesteger noemen we dat het ODC. In het “Schedule” scherm voer je het standaard schema in. Dit doe je door voor het ordermoment, picked-moment, load-moment en delivery-moment weekdagen en tijden in te voeren. Op basis van dit “Schedule” kunnen de “Moments” worden gecreëerd. Daarin staat het afleverschema voor de komende paar weken maar dan uitgedrukt in datums met tijden. Incidentele wijzigingen doe je in het “Moments”-scherm. Structurele wijzigingen in het “Schedule”-scherm. Vanaf deze release kan het afleverschema worden ingevoerd. Als het schema compleet is ingevoerd dan kan het schema door middel van een technische change worden geactiveerd. Vanaf dan zijn deze schermen leidend en vervalt de koppeling met het ODC in CSB.

Scherm om per artikel een ander forecast-model te kunnen instellen

Vanaf deze release kun je per artikel kiezen voor een alternatief forecasting model. Als er niets is ingevuld dan wordt het standaard model van de locatie gebruikt.

Verbeterde melding indien een ordermoment of levermoment valt op een feestdag

Een ordermoment of levermoment op een feestdag kan tot problemen leiden. De klant is bijvoorbeeld niet geopend tijdens aflevering of vergeet een order te plaatsen. Daarom verschijnt er een instelbaar aantal dagen voorafgaand aan de feestdag een eenmalige melding. Daarbij wordt rekening gehouden met de feestdagen uit het land waar de klant is gevestigd. Voor de gebruiker is deze melding een aanleiding om even af te stemmen of er een wijziging in het leverschema nodig is. Vanaf nu zie je bij de melding de beschrijving van de feestdag en niet alleen de datum.

Verbeterd scherm voor het onderhouden van changepoints

Het scherm waarin je changepoints onderhoudt is verbeterd.  Vanaf nu kun je net als in de schermen voor de lange termijn  Forecast door de artikelen heen lopen waarbij je gebruik maakt van de gekozen selectie.

Senior planner heeft nu ook toegang tot de grafiek waarin je de Forecast van verschillende modellen naast elkaar kunt zien.

Senior planners hebben nu ook toegang tot het experimentele scherm waarin je de kwaliteit van de verschillende forecast modellen per item kunt volgen.

Dagelijkse email met forecast kwaliteit (per model) is verbeterd voor niet AH klanten.

Dagelijks wordt er automatisch een mail verzonden naar enkele sleutel-gebruikers met een overzicht van de forecast kwaliteit per model. Bij klanten waarbij op de vrijdag voorafgaand aan een week het ordermoment voor afleveringen in die week al was verstreken werd gerekend met een forecast met een waarde van 0. Dit probleem dat bij niet Albert Heijn klanten kan voorkomen is nu opgelost. Er wordt in dit geval gekeken naar het laatste forecast moment voorafgaand aan de betreffende vrijdag.

Nieuw scherm waarin je kunt zien of de totale promotie forecast opnieuw is verdeeld over de weekdagen

Er is een scherm waarin je kunt zien wanneer de reguliere forecast voor het laatst is berekend. Vanaf nu is er ook een scherm waarin je kunt zien wanneer het promotievolume voor het laatst is verdeeld.

Het is weer mogelijk om voor een individueel artikel de forecast opnieuw te laten berekenen

Door een trucje kon je voor een individueel artikel de forecast laten herberekenen. Dat deed je door bij “setting/items” op het artikel te klikken en in het pop-up scherm waar je het referentieartikel koppelt op “save” te drukken. Dat trucje werkt vanaf deze release weer.

Kleine verbeteringen

Technische verbeteringen om de gebruikerservaring te verbeteren.